SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN 1432H


ASSALAMUALAIKUM...
Dengan anugerah jari-jemari dan juga kewujudan teknologi maklumat yang kian pesat membangun pada ketika ini,saya dengan tulusnya ingin memanfaatkannya ke arah kebaikan.Disini saya ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK 1432H kepada semua umat islam yang membaca kiriman ini.Dengan rasa penuh tanggungjawabnya saya ingin berpesan kepada semua,laksanakanlah ibadah puasa ini dengan sebaiknya.Bukan setakat menahan lapar dan dahaga,segala perkara buruk juga haruslah kita hindari,sia-sialah kita berpuasa jika puasa kita itu dicemari dengan perkara-perkara yang boleh mengurangkan pahala puasa kita,atau lebih buruk lagi boleh mengundang dosa pula.Maka puasa yang dilakukan hanyalah sekadar mendapat lapar dan dahaga.Jadi lakukanlah ibadah ini dengan sebaiknya.Akhir kata dari saya,anggaplah  ramadhan kali ini merupakan ramadhan yang terakhir dan laksanakan puasa dengan sebaiknya,kerana kita tidak tahu adakah kita akan sempat menemui ramadhan seterusnya????jadi,renung-renungkanlah wahai sahabat...wahai saudaraku seagama..sekian WASSALAM, :D

SESAT DI UNIVERSITI MALAYA



Hari nie(7.7.2011)aku dan rakan sekelasku Mohd Syafiq Sholehan baru balik dari gerko kelab bola sepak dan berjalan menuju ke IPG Kampus Bahasa Antarabangsa(IPBA) untuk mengambil duit di ATM,,tiba-tiba,aku dan syafiq terjumpa Nor Shafilah Kassim dan Ibna Nurwatul yang berjalan bertentangan denganku dan Syafiq..aku pun gatal mulut lha bertanya,"kau nak g mane tu filah???"Filah cakap nak g Universiti Malaya(UM)  utk ambik duit..."hairan pulak aku dan tanye die balik,"pesal x g ambik kat IPBA je.."rupa-rupanya mesin ATM kat IPBA tu kehabisan duit...adui,terpaksa lha g ke UM nie...tp xpe lha,bkn selalu g UM kan..so aku dan Syafiq pun ikut lha diorang...haha,,kesinambungan cerite nie bermula sebaik saja kami masuk ke pagar UM,si Syafilah tu sombong x nak bertanya ngn guard kat situ...die main redah je UM tu..last2 sesat...nie aku nak cerita pasal kesesatan kami nie...mula...sampai di satu simpang..semua kami belok ke kanan,punye lha santai..(sebenarnya santai tu sesat pada hakikatnya)macam dah lame je main kat UM tu...siap melancong ke bermacam tempat kat situ..antara yg aku ingat adelah CANSELERI,PERPUSTAKAAN PERINGATAN ZA'BA,DEWAN TUNKU CANSELOR,DEWAN SULTAN AZLAN SHAH...tengok tu,,,sebab terlalu lama sesat sampai banyak tempat aku dah ingat...hoho,nie sume keje Shafilah lha nie...membawa kesesatan...nak jadikan plot cerita nie menaik pulak,,,ade lah sikit joke yg Shafilah buat...mase nak melintas jalan tu kan,die dah tau x de kereta...die siap main pulak lampu isyarat tu...habis bikin ketawa kami berempat...lawak lha die tu,,,macam x pernah nampak lampu isyarat,,sii Syafiq pun menyampuk lha..."nanti aku bawak kau g KL kau main puas2 lampu isyarat tu..."ahahaha....dh tu,perjalan kami pun berakhir..kami pun jumpa BSN..dh sampai kat situ aku pulak yg buat lawak,,aku pula tak perasan yg lantai tu x rata...aku boleh pulak nak terjatuh kat ctu...nasib aku boleh control lha...x jatuh...tp bikin ketawa lha peristiwa tu...ahahha...dh tu,kami pun balik macam biase,mase balik tu kami cerita lha pasal sekolah lama masing2..uyy...masing2 tak nak kalah nie,,,semua nak cakap yg sekolah diorang bagus,,,hahaha,by the way xpa...best jugak...ade gak topik perbahasan..uwm,lepas je keluar gate,g makan kt amjal lha...amjal kan tempat makan plg famous untuk pelajar IB nie..hoho...kami pun order..kat sini pun ade lawak nye jugak...air punya lha lambat sampai...Syafiq dah Shafilah habis dah makan air x gak sampai2...memang cekik darah betul lha...bukan stkat cekik darah....tercekik sekali lha...hahahaha,tp..the major topic at amjal is...Ibna punya makanan x sampai2...hampir setengah jam tggu x gak sampai2 order tu,,,muka Ibna mase tu memang stress lha...hahaha,,dah lha penat berjalan ke arah kesesatan d UM,,dah tu,,makanan x sampai pulak...hoho...kesian die..bak kata org sarawak "oe tedah"...haha..ok,thats all,,,enjoy read.

LARIAN SERENTAK 1 MALAYSIA PERINGKAT IPG KAMPUS BAHASA MELAYU,MALAYSIA

Huh...,nie nak cerita...2 julai kami warga IPG kampus Bahasa Melayu telah mengadakan program larian serentak 1 malaysia selaras dengan seruan kerajaan melalui Kementerian pelajaran malaysia.huhu..ok2..pada hari tu aku jadi pengerusi majlis atau dengan erti kata yg lebih mesra dan popular sakearang MC lha..huhu,nie ada lawak lha sikit...majlis start jam 7.00 pagi..aku bangun 6.57...adui,lewat!!!!tapi aku bernasib baik lha sebab majlis tak start lagi..lagi pun rakan aku yg jd MC si Syahirah msg aku ckap tak mula lagi..semua kerja jd kelam kabut lha pagi tu...mandi pun 5 minit je...berebut kan,dah tu berlari g padang,maklum lha takut kene pulak ngn encik Azudin ngn encik Thiru...huhu,,nsb aku mmg baik lha..pasal die orang tak dtg jugak mase tu..aku je yg berebut2 nak turun..huhu,,tu lha masalah aku...ok..lupe yg tu..kita tengok bingkisan yg aku dapat mase program tu...huhu,,,,layan k...tp sorry lha kalau x  bes sgt..tu ja yg mampu aku dapat...:D

video


NOMBOR YANG AKU GUNA MASA LARIAN

PASANGAN PENGACARA MAJLIS TERHEBAT ABAD INI 

PENSYARAH YANG TURUT SERTA

SENAMROBIK

ADIK-ADIK PRASEKOLAH IPGKBM YANG TURUT SERTA

ENCIK AZUDIN DAN PENGARAH IPGKBM

ADIK-ADIK PRASEKOLAH IPGKBM 

PENSYARAH IPGKBM

BANNER PROGRAM

PELEPASAN PESERTA LARIAN

LARIAN BERMULA

LAJU SEMUANYA BERLARI TU...

ADIK CILIK PRASEKOLAH

TURUT MEMERIAHKAN PROGRAM

LARI...LARI...LARI...

TEMPAT BERMULANYA LARIAN

PERTOLONGAN CEMAS

SETELAH HABIS LARIAN...HAUSSSS!!!

PANJANG BARIS TU...

PEMENANG LARIAN...

LARIAN SERENTAK..SERENTAK JUGA HABIS,

AJK PENDAFTARAN

ORANG LARI,DIA ORANG BEJALAN

AJK PENDAFTARAN

HADIAH CABUTAN BERTUAH

PENAT

INSTRUMENT YANG AKU GUNA MASA JADI MC

LIPUTAN MELUAS

RAKAMAN AKSI SEMUT DI ATAS PADANG

MAJLIS PENUTUP

NOMBOR BERTUAH

MENUNGGU MAJLIS PENUTUP

PELEPAS DAHAGA

SAY CHEESE!!!

SAY GOOD!!!

CABUTAN BERTUAH

SENYUMAN PENSYARAH

MENANTI NOMBOR BERTUAH DIUMUMKAN

PANAS!!!

TAK ACI!!!ANAK PENGELOLA PULA YANG DAPAT...

PASANGAN JURUHEBAH IPGKBM

JEJAKA AYU BERPAYUNG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...